Porre - Allium porrum.

Porre - Allium porrum.

De stammer fra Sydeuropa.

Det er en to årig plante.
De kan blive op til en god meter.
De store planter kan tåle frost.

Der findes mange slags, vinterporre, efterårsporre og sommerporre.

De vil gerne have noget gødning, under væksten ca. hver 3 uge.
De vil også gerne hyppes, som kartofler.

Porrer indeholder A- og C-vitamin,
samt store mængder antioksidaner, som er flavonoider.

Porre holder i 14 dage i køleskabet.
De kan også fryses ned.

Formering:
Via frø.
De sås i februar - marts.
Så kan de ca. høstes i august.
jeg tager en potte med pottemuld i.
Gør jorden fugtig.
Jeg strøer frøen ud over jorde, med lidt mellemrum, mellem frøene.
Trykker frøene let til jorden.
Jeg dækker dem med ca. 1/2 - 1 cm jord.
Jeg stiller dem lyst. og køligt
Jeg sætter en pose over.
Husk de små planter tåler ikke frost.
der går ca. 3 mdr. før de er store nok til at sætte ud i jorden.
Og holder øje med at der bliver luftet ud hver dag,
samt at de er fugtige. Men ikke våde.
Når kimplanteren er store nok prikler jeg dem ud,
så de ikke står for tæt, så de kan udvikle sig.

Du kan lade porreplanten blive stående,
og vente på at den går i stok.
Så vil der komme en smuk blomst.
En kugle, der vil blive bestøvet,
Til sidst vil der så, komme frø på den.
Her kan du samle frø, til dine afgrøder, til de følgende år.

Problemer:
Rust, også kaldt porrerust. Men det kan spises.
Porre møl.
Knoporm.
Så hold øje med dem.

Jeg har lavet en lille video om hvordan, jeg sår frø fra dem. Den ligger nederst på siden.


Herunder ses de små porre.

IMG_6389


Her når de er blevet lidt større.

IMG_8808


IMG_8809


Herunder ses frøene.

IMG_7471


IMG_7473


Sådan sår, jeg frø fra Porre - Allium porrum.. Kig gerne med herunder, i den lille youtube video jeg har lavet.

Tryk på den lille hvide pil på billede og video vil gå i gang.

Husk, kom endelig med ris og ros, også hvis der er noget du mangler, eller ikke forstår.

Så send mig gerne en mail på mettemaud@me.com eller skriv på Disqus.
blog comments powered by Disqus