Forårsløg - Ishikura - scallions - Spring onion

Forårsløg - Ishikura - scallions - Spring onion

De stammer fra Asien.

Der findes både hvide og røde forårsløg.

A-vitamin, vitamin C. og indholder de sunde kostfibre,
Forårsløg skulle have meget mere, end et alm. løg

De vil gerne stå i fuld sol.
De bliver omkring 15 - 20 cm. høje.

Gødes ca. hver 14 dag.

Forårsløg holder ca. 10 dage i køleskabet,
Vil gerne stå med på deres rødder i en pose.
De kan også fryses ned.

Formering:
Via frø.
Jeg sår dem gerne her i marts - august.
Men hvis du sår dem sent, skulle de kunne holde til næste forår.
Startes gerne 8 - 10 uger førend at de skal plantes ud.
Jeg tager en potte med plante jord alm.
Gør jorden fugtig, ikke våd så det driver.
Her efter lægger jeg frøene på jorden.
Jeg trykker dem let til jorden.
Jeg dækker dem med ca. 1 cm jord.
jeg stiller dem lyst.
ved ca 18° - 21°.
Der går ca. 10 - 20 dage førend at de spirer.
De kan sås på friland omkring april.
kan spises ca. 12 uger efter såning.

Du kan også købe nogle forårsløg i supermarked,
Og sæt selve løget i jorden og spise det grønne ca 5 cm.
Så vil der komme nye fine blade op. Så ingen spild.

Det samme gælder på dem du sår ude,
hvis du nøjes med at tag det grønne, kan du have forårs løg i mange år ude.

Problemer:
Løg fluen. Men som ved blomkål, kan du dække med en fiberdug.

Jeg har lavet en lille video, for neden af siden hvor jeg viser hvordan du sår dem fra frø.


IMG_7279


IMG_2337


IMG_2339


Sådan,sår jeg frø fra Forårsløg - Ishikura - scallions - Spring onion .
Kig gerne med herunder, i den lille youtube video jeg har lavet.
Tryk på den lille hvide pil på billede og video vil gå i gang.

Husk, kom endelig med ris og ros, også hvis der er noget du mangler, eller ikke forstår.

Så send mig gerne en mail på mettemaud@me.com eller skriv på Disqus.
blog comments powered by Disqus