Kiwi - Actinidia deliciosa " Jenny "

Kiwi - Actinidia deliciosa " Jenny “stammer fra Kina.

Denne kiwi er selvbestøvede, den er af en hårdført art.

Den vokser meget langsomt.

Denne kiwi plante købte jeg tilbage i efteråret 2010.
Den overvintret hos min mor i hendes udestue de første to år,
og blev derfor ikke plantet om i noget større, f
ør jeg selv fik en udestue i 2012, først der fik den en stor krukke at stå i.

Den bliver ca 4 til 7 meter høj.

Med små hvide blomster i maj - juni .

Frugterne skulle komme i omkring august - oktober.

Den skulle trives bedst i fuldsol.

Den skal beskæres i marts.

Når den står i knop og blomstrer, skal den helst holdes godt fugtig.

Den gødes forår og igen om efteråret.

Med en god beskæring sikrer du dig masser af frugter,
den beskæres hvert år i maj, der skæres ca 40 cm. af hver gren,
således at hver gren kan lave nye sidegrene
og sidegrenene, skal helst have et mellemrum på ca. 30 cm,
altså skær de sidegrene af der er for meget,
I december skæres alle de grene af der har båret frugter,
og de beskæres med 4 - 5 knopper,
derefter beskæres kun gamle grene i hjertet af planten.

Kiwi indeholder en stor mængde af C - vitaminer.

Slyng plante og om vinteren taber den alle bladene.

Den skal helst stå i læ på en solrig plads.

Frugterne er spislige og er ca 3 - 5 cm store, og behåret.

De kan fryse tilbage om vinteren, men det er helt okay,
hvis de bruges som hækplanter.

Der står at den først skal beskæres efter 2 år,
og at den giver mest som 5 årig.


Her ses min da den stod i en krukke i udestuen,
Før den blev plantet ud i vores nye drivhus, så for første gang skal den overvinter der ude.

2 udestuer i en - version 2


Disse ser ud som da jeg købte min i 2010

Skærmbillede 2014-10-11 kl. 15.57.22


Sådanne skulle blomsterne se ud i Maj - juni. desvære har jeg aldrig prøvet at have blomster i min.

Skærmbillede 2014-10-11 kl. 15.57.03


Skærmbillede 2014-10-11 kl. 15.57.46


Her ses frugterne der måske engang kommer på min.

Skærmbillede 2014-10-11 kl. 15.58.05
blog comments powered by Disqus