Abeblomst Orkide eller Dracula Simian

Denne form for orkidé, som hedder Monkey Face Orchid eller Dracula Simia og på dansk Abeblomst.

Den skulle stamme fra naturen på bjergene i Ecuador og skulle efter sigende være meget sjælden, og den skulle vokse i en højde på omkring 1800 - 2300 meters højde.

Det siges, at den der blomstrer efterår og vinter, og andre skriver, at den kan blomstre hele året rundt, og at blomsten kun vil holde en uge.

Den skulle efter sigende dufte som en moden appelsin.

De skulle også være meget svære at holde liv i da de jo skal have det køligt og en meget høj luftighed.

De frø jeg har købt i Kina er efter sigende ikke orkideer da frøene er alt for store, så ja jeg er jo nok blevet taget ved næsen, men pyt. Indtil videre har jeg haft mine til at stå i almindelig så- og priklejord, men den skal vist over i noget orkidejord, og den skal åbenbart stå køligt og skal holdes meget fugtig, ynder at stå ved omkring 11 - 20 grader. Men de tager røven på en, så jeg køber ikke mere i Kina.

Jeg kan se, at jeg må købe en orkide- potte til at hænge den op i, da den, hvis jeg er heldig, vil skyde i bunden af potten, så der skal være huller i, så de kan komme ud.


Dette billede har jeg lånt på nettet, da der ikke er kommet blomst i min endnu. Og nej det var en fuser jeg havde købt af frø.


IMG_8695 - version 2Læs mere...
Comments