Pelargonie - No name

Pelargonie - No name

Pelargonie - No name, her vil jeg sætte billeder ind af dem jeg ikke ved hvor jeg ellers skal ind under.


Pelargonier. Der findes et hav at arter, ca. mellem 200 - 280. og typer er der også en del af.

Duft Pelargonier dufter vildt godt, når man rører ved dem. De dufter hen af citron eller noget derhen af, og de fs i et hav af farver og arter.
Jeg syntes at de fleste pelargonier dufter godt.

De er utrolige nemme at have med at gøre og meget lette at formere via stiklinger.

Pelargonier ynder at blive gødet og vandet ofte, men ikke så de står og sopper i vand, og de må heller ikke tørre ud, men lige lidt tørre mellem vandingerne det vil de gerne.
Jeg gøder mine engang om ugen, fra april og sommeren igennem, fra ca. august stopper jeg, med af give gødning. Jeg har læst et sted, at de gerne vil have potaske, som er noget der bruges til bagning. Man tager 100 g potaske og blander det i 1 liter vand som giver en liter koncentreret væske, der så bruges en deciliter af i ti liter vand.

Man skal huske at brække de visne blomster af, da de så vil give, rigeligt af blomster sommeren igennem, men hvis du lader dem være, så vil der komme frøstande og så har du frø til nye planter næste år. Har også læst, at med frø er det smart, som med så mange andre frø, lige at skære et lille snit i frøet også i vand et døgns tid.

De vil meget gerne sættes i en gammel lerpotte, da rødder her kan trække vejet igennem leret, de ynder at have lidt plads i potten, da det vil give en stor blomstring.

Man kan nemt overvintre Pelargonier indendørs, de vil bare meget gerne have en plads i et vindue, hvor der er lyst. De kan overvintre ved mellem 5 - 20 grader, bare de ikke får frost. I denne periode fra omkring oktober til april, skal de ikke have meget vand, man kan sige at når der er omkring 15 grader, ja så vandes der.

At bladene visner, det er jo bare en del af et vinter fænomen.

Omkring marts klippes Pelargonier ned til ca. 5 cm. Lige over et led, hvis der ønskes en kraftig plante, jeg bruger gerne de stilke, som jeg klipper af til stiklinger, og dem stikker jeg i en potte, i dens yder- kant, så jeg derved laver nogle små nye planter. Du kan også sætte Pelargonier i en vase med vand, her vil de også slå rødder. Stiklinger kan faktisk tages hele året.
Hvis man ønsker et ældre udseende og knoglede planter, ja så tager man kun det af toppen, som er gået ud.

De tåler ikke gerne regnvejr, da det får blomsterne til at rådne.

Men husk de kræver meget lys og især luft om sommeren.

Når du tager stiklinger, skal du helst vælge et endeskud og det skal helst være med to blade.


PROBLEMER:
Overflod af blade og kun få blomster, for meget gødning.
Tynd vækst og langt mellem bladene, lysmangel.
Stammen bliver sort og rådner, dette kan være en svampesygdom af overvanding og for lav temperatur, kan nok ikke redes, men jeg har prøvet, og det kan godt lykkes.
De nederste blade bliver gule med brune pletter, for tør, vandes og stilles ud, hvis det er sommer.
Bladene og stænglerne bliver rødlige, for lav nattemperatur, stilles varmere.
blog comments powered by Disqus